Imprejurimi

Imprejurimi si Obiective turistice Arad
Municipiul Arad este un oras plin de istorie si evenimente culturale, monumente, si frumuseti naturale.

Ca obiective turistice din orasul Arad putem mentiona:
bigTeatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad . La deschidere a fost prezent insusi imparatul Franz Jozef al Austro-Ungariei.

 

 

strandulStrandul Neptun – este situat langa o apa curgatoare in spatiul incadrat de bucla Muresului, pe o suprafata de aproape 40 de hectare de verdeata si este al doilea strand ca marime din Europa. Noaptea strandul devine punct de atractie prin nenumaratele restaurante, baruri, cluburi, terase si discoteci cu functionare permanenta. Aici au loc in timpul verii diferite festivaluri si concerte in aer liber.

 

1_241_cetatea-aradCetatea Aradului – construita pe malul stang al Mureşului, a fost ridicata la cererea imparatesei Maria Tereza.

 

 

300px-Casa_cu_lacat_AradCasa cu lacat – a fost construita in anul 1815. In 1963 spatiile comerciale de la parter au fost transformate in locuinte. Intr-un colt al cladirii, intr-o adancitura boltita, protejat cu o bara metalica arcuita, incuiata cu un lacat, a fost amplasat insemnul breslei mestesugaresti aradene: Butucul de fier.

 

.
Municipality_of_arad Palatul Administrativ adaposteste in prezent Primaria, Prefectura si Consiliul Judetean a fost construit intre anii 1872-1874, dupa proiectul arhitectului Pékár.

 

 

Biserica_romano_catolica_Vinga3

Biserica Evanghelica – construita in 1906 in stil neo-gotic, cunoscuta in prezent ca Biserica Rosie, datorita caramizilor decorative de culoare rosie

cu care au fost acoperite zidurile.
Cel mai important obiectiv turistic de natură antropică este biserica romano-catolică cu două turle, din Vinga  situata la 5 min de Cabana Deltei Sagu ,  monument de arhitectură datat din anul 1892. Biserica construită în stilul baroc este opera arhitectului E. Reiter și nu trebuie ocolită de turiștii aflați  în tranzit prin aceste locuri.